A margarin egy étkezési zsiradék. Összetett anyag, növényi és/vagy állati zsírokból nyert termék, amelynek az összetételét jogszabályok határozzák meg.
Linkek a témában:
Margarin - Wikipédia
A margarin étkezési zsiradék, mely természetesen, szobahőmérsékleten is szilárd növényi zsírok és/vagy finomított és keményített, és/vagy átészteresített növényi, vagy növényi eredetű zsiradékok vízzel, illetve tejjel, és adalékanyagokkal készített lehűtött és mechanikailag megmunkált emulziója. Az állati eredetű zsiradékokat is tartalmazó keveréket melange-nak nevezzük. A margarinoknak három fő típusát különböztetjük meg: - ipari margarinok: a cukrászatban, a gyorséttermekben, a kekszek, ostyák gyártásánál, kakaós étbevonók készítésénél használják. A fogyasztók közvetlenül ezekkel a termékekkel nem találkoznak. - étkezési margarinok: a boltokban kapható, fogyasztóknak szánt margarinok - házi margarin: kézi készítésű házi margarin
A margarin története
A margarin már az 1860-as évek óta fontos szerepet játszik az iparosodott társadalmak diétázási szokásaiban. A termék gondolata azokban az időkben fogalmazódott meg Hippolyte Mège Mouriès francia kutató-kémikus fejében, amikor egyre nagyobb társadalmi nyomás jelentkezett a vaj tovább felhasználható és gazdaságosabb alternatívájának kifejlesztésére, a népesség vidékről városba áramlásával egyidőben.
A margarin kontra vaj ügy
Az elmúlt év utolsó hónapjaiban a média különböző csatornáin újra és újra felcsaptak a margarinellenes hadjárat hullámai. Az idő múlásával nem túlzás hadjáratnak nevezni a megjelenő nyilatkozatokat, állásfoglalásokat, már csak azért sem, mert a féligazságokból hamis következtetésekre jutó, a fogyasztókat alaptalanul megtévesztő "szakemberek" egyre elszántabban támadnak. De nézzük a tényeket!
Mi a különbség a vaj és a margarin között
A margarint eleinte csak vaj pótlására gyártották, mint a vajhoz hasonló, ugyanolyan értékes, de lényegesen olcsóbb és egészségesebb, időben hosszabban eltartható étkezési zsiradékot.
Mi a margarinokhoz használt E számú adalékok jelentése
Az E 330 citromsavat jelent, amelyet a kellemes savanykás íz kialakításához, illetve a Ph beállítására használunk....
Unilever
Folyamatosan arra törekszünk, hogy tovább javítsuk termékeink ízét és tápanyagtartalmát. 2020-ra megduplázzuk portfóliónkban azoknak a termékeknek az arányát, amelyek megfelelnek a nemzetközileg elismert táplálkozási irányelveken alapuló legszigorúbb táplálkozási előírásoknak. Ezáltal több százmillió embernek segítünk egészségesebb étrendet kialakítani.
Natura Margarin
A cég az akvizíció után a Natura Margarin Kft. nevet vette fel. A Royal Brinkerst 1878-ban Hollandiában alapították. A vállalkozás elsősorban margaringyártással foglalkozik
Meghatározás
Margarinok, vajak, vaj termékek, receptek, Fórumok, Cikkek, Ráma, Delma, Liga, Flóra, Linco, Bertolli, Bords Eve, Ewa, Dráva, Milli, Milla, Margaréta, Meister, Unilever, Fórumok, cikkek, Kalkulátorok. Margarin: Margarinok, vaj termékek, gyártók bemutatása. Margarin: A margarin igaz története, A margarin kontra vaj ügy, A margarin szabadalmaztatása, Amit a margarinokról tudni érdemes, Kevert tészták speciális margarinjai, Margarin -Növényi zsír, Margarin története angolul