Linkek a témában:
Lemondhatunk az olcsó kekszekről és margarinokról.
Eltűnhetnek a boltok polcairól azok a termékek, melyekben a megengedettnél nagyobb a transzzsírtartalom. 2014. február 19
Vajat vagy inkább margarint?
A legveszélyesebbek a telítetlen, transz-zsírsavakat tartalmazó, akár növényi eredetű olajok. 2006-11-21
Margarin - az egészség őre
Egészséges, finom, könnyen kenhető és vitaminokban gazdag: nem véletlen, hogy a margarin jött, látott, és meghódította az emberek szívét. Húsz évvel ezelőtt a vaj volt az, ami nem hiányozhatott a családi hűtőszekrények polcáról, ma a margarin nélkülözhetetlen.
A margarin sem a régi
A háborús terméknek indult margarinról a hidrogénezés és a transzzsírsavak jutnak eszünkbe, pedig a hazai termelésre pont ez a kettő nem áll. Margaringyártás belülről.2013. 09. 17
Megérkezett a NÉBIH vajtesztje: melyik a legfinomabb
Vajakat vizsgált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Szupermenta terméktesztjén. A 33 mintázott - köztük négy laktózmentes - vaj közül valamennyi biztonsággal fogyasztható. 2016. január 26
Egy negyven évig titkolt tanulmány szerint a margarin nem jobb a vajnál
Nem csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát hosszú távon, ha margarinra cseréljük a vajat - ezt állapította meg egy 40 évvel ezelőtt készült amerikai egészségügyi felmérés. Csakhogy az eredményeket nem hozták nyilvánosságra.
Melyik a jobb: a margarin vagy a vaj?
Egy régi-új körlevél azzal riogat minket, hogy a margarint mindössze “egyetlen molekula választja el attól, hogy műanyag legyen”, és a hangyák sem nyúlnak hozzá. A kémiai képviselői ezen csak mosolyognak, és állítják: a vaj és a jó minőségű margarin közötti választás ma már csak ízlés és pénztárca kérdése.
Egy negyven évig titkolt tanulmány szerint a margarin nem jobb a vajnál
Nem csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát hosszú távon, ha margarinra cseréljük a vajat - ezt állapította meg egy 40 évvel ezelőtt készült amerikai egészségügyi felmérés. Csakhogy az eredményeket nem hozták nyilvánosságra.
Miért egészséges a margarin?
Az utóbbi évtized magyarországi élelmiszerfogyasztási statisztikája egészségünk szempontjából meglepően rossz eredményeket mutat. A növényi eredetű élelmiszerek fogyasztása jelentősen csökkent, inkább a szervezetünket jelentősen megterhelő vörös húsokat, tejterméket, tojást, zsírt fogyasztjuk nagy mértékben.
Életmentő margarin
West Hatch falunál vetődött partra több mint 300 olajtól mocskos tollú madár, zömmel lumma. A margarin bizonyult a leghatékonyabb anyagnak az olajjal szennyezett tollú madarak megtisztításához Nagy-Britanniában. 2013. február 7
Mi is a különbség a vaj és a margarin között?
A vajat a tejből választják el köpülési technológiával, míg a margarint jó minőségű növényi olajokból, természetes növényi zsírból és vízből keverik.
Győzelem: a világ legnagyobb margaringyára feladta a vaj elleni háborút
Az elmúlt húszegynéhány évben teljesen megszállottjaivá váltunk a ténynek, hogy a margarin a vaj ellentéte. Örömmel jelenthetem, hogy ennek vége. Megváltoztunk. Nagyon jelentős mértékben megváltoztunk
Nem kell félni a margarintól
Egyes interneten és szóbeszédben terjedő tévhitek szerint a margarin gyakorlatilag műanyag, és legalább olyan káros, mint a nassolnivalók. Cikkünkben a hamis mítoszokat oszlatjuk el. 2013. március 25
Így készül a margarin
ajon hogyan gyártják a margarint? Valóban lehet saját készítésű, házi margarint készíteni? Mutatunk egy receptet!
Termékteszt: margarin
A Tudatos Vásárlók Egyesülete laboratóriumban vizsgálta 11 margarin potenciális rákkeltőanyag-tartalmát. Az egyes termékek rákkeltőanyag-tartalma között akár háromszoros különbség is lehet. Részletes eredmények a cikkben.2015.09.02
Meghatározás
Margarin: Cikkek: Egészséges táplálkozás, Élj egészségesen, Főzzünk margarinnal!, Éljünk egészségesen, Margarin - az egészség őre, Mert az élet szép, Növényi margarinok, Szendvicsek-vajkrém, Tények a margarinról, Van egyáltalán nem egészséges élelmiszer?, Margarin épp annyira