Linkek a témában:
A margarin sem a régi
A háborús terméknek indult margarinról a hidrogénezés és a transzzsírsavak jutnak eszünkbe, pedig a hazai termelésre pont ez a kettő nem áll. Margaringyártás belülről.2013. 09. 17
Egy negyven évig titkolt tanulmány szerint a margarin nem jobb a vajnál
Nem csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát hosszú távon, ha margarinra cseréljük a vajat - ezt állapította meg egy 40 évvel ezelőtt készült amerikai egészségügyi felmérés. Csakhogy az eredményeket nem hozták nyilvánosságra.
Egy negyven évig titkolt tanulmány szerint a margarin nem jobb a vajnál
Nem csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát hosszú távon, ha margarinra cseréljük a vajat - ezt állapította meg egy 40 évvel ezelőtt készült amerikai egészségügyi felmérés. Csakhogy az eredményeket nem hozták nyilvánosságra.
Életmentő margarin
West Hatch falunál vetődött partra több mint 300 olajtól mocskos tollú madár, zömmel lumma. A margarin bizonyult a leghatékonyabb anyagnak az olajjal szennyezett tollú madarak megtisztításához Nagy-Britanniában. 2013. február 7
Győzelem: a világ legnagyobb margaringyára feladta a vaj elleni háborút
Az elmúlt húszegynéhány évben teljesen megszállottjaivá váltunk a ténynek, hogy a margarin a vaj ellentéte. Örömmel jelenthetem, hogy ennek vége. Megváltoztunk. Nagyon jelentős mértékben megváltoztunk
Így készül a margarin
ajon hogyan gyártják a margarint? Valóban lehet saját készítésű, házi margarint készíteni? Mutatunk egy receptet!
Lemondhatunk az olcsó kekszekről és margarinokról.
Eltűnhetnek a boltok polcairól azok a termékek, melyekben a megengedettnél nagyobb a transzzsírtartalom. 2014. február 19
Margarin - az egészség őre
Egészséges, finom, könnyen kenhető és vitaminokban gazdag: nem véletlen, hogy a margarin jött, látott, és meghódította az emberek szívét. Húsz évvel ezelőtt a vaj volt az, ami nem hiányozhatott a családi hűtőszekrények polcáról, ma a margarin nélkülözhetetlen.
Megérkezett a NÉBIH vajtesztje: melyik a legfinomabb
Vajakat vizsgált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Szupermenta terméktesztjén. A 33 mintázott - köztük négy laktózmentes - vaj közül valamennyi biztonsággal fogyasztható. 2016. január 26
Melyik a jobb: a margarin vagy a vaj?
Egy régi-új körlevél azzal riogat minket, hogy a margarint mindössze “egyetlen molekula választja el attól, hogy műanyag legyen”, és a hangyák sem nyúlnak hozzá. A kémiai képviselői ezen csak mosolyognak, és állítják: a vaj és a jó minőségű margarin közötti választás ma már csak ízlés és pénztárca kérdése.
Miért egészséges a margarin?
Az utóbbi évtized magyarországi élelmiszerfogyasztási statisztikája egészségünk szempontjából meglepően rossz eredményeket mutat. A növényi eredetű élelmiszerek fogyasztása jelentősen csökkent, inkább a szervezetünket jelentősen megterhelő vörös húsokat, tejterméket, tojást, zsírt fogyasztjuk nagy mértékben.
Mi is a különbség a vaj és a margarin között?
A vajat a tejből választják el köpülési technológiával, míg a margarint jó minőségű növényi olajokból, természetes növényi zsírból és vízből keverik.
Nem kell félni a margarintól
Egyes interneten és szóbeszédben terjedő tévhitek szerint a margarin gyakorlatilag műanyag, és legalább olyan káros, mint a nassolnivalók. Cikkünkben a hamis mítoszokat oszlatjuk el. 2013. március 25
Termékteszt: margarin
A Tudatos Vásárlók Egyesülete laboratóriumban vizsgálta 11 margarin potenciális rákkeltőanyag-tartalmát. Az egyes termékek rákkeltőanyag-tartalma között akár háromszoros különbség is lehet. Részletes eredmények a cikkben.2015.09.02
Vajat vagy inkább margarint?
A legveszélyesebbek a telítetlen, transz-zsírsavakat tartalmazó, akár növényi eredetű olajok. 2006-11-21
Meghatározás
Margarin: Cikkek: Egészséges táplálkozás, Élj egészségesen, Főzzünk margarinnal!, Éljünk egészségesen, Margarin - az egészség őre, Mert az élet szép, Növényi margarinok, Szendvicsek-vajkrém, Tények a margarinról, Van egyáltalán nem egészséges élelmiszer?, Margarin épp annyira